Kan du historian om kraftstation här i Ätrafors?

Vilken dag vi haft idag! Vi har rest i historiens tecken. Först har vi varit hos två fantastiska människor i Mölneby. Per och Annika Lennström som sitter på en otrolig kunskap om historian i bygden. Vi har med deras goda minne fått veta massor om kraftverk, Ätran och fabriker. Efter detta har vi fått äran att samtala med Bengt Spade – En man som kan kraft och stål på sina fem fingrar.

Trots detta så går vi bet om just vår kraftstation… Så nu ber vi er om hjälp där ute. Vi vet att 1981 fanns det massor av papper uppe på loftet i ”vår” kraftstation i Ätrafors. Vi vet att Sydkrafts dåvarande intendent som hade hand om stationen lovade att ta hand om allt och rädda alla dessa papper. Här fanns bla ritningar av stationen. Efter det så finns ingenting… Stora efterforskningar har gjorts och man befarar att de aldrig togs om hand utan att de troligen blev slängda. Utan att sprida några falska rykten, då vi inte vet om detta skedde, så hoppas vi på att de finns där ute och vi ber nu er alla om hjälp.

Sitter någon av er på information om den gamla stationen i Ätrafors? Vet ni någon som känner någon? Minsta lilla information kan ge såååå mycket så sprid vår efterlysning med vinden och hjälp oss hitta tillbaka till historian igen.