Om oss

Vi började bygga upp vår bigård 2019. Då startade Beatrice den 1-åriga biodlarkursen. Vi ville ha god kunskap innan vi skaffade bin. Det som var bra var att man kunde beställa sitt bisamhälle under kursen och då sköta detta parallellt med utbildningen. Första året så köpte vi ett samhälle och under sommaren så gjorde vi en avläggare. Båda samhällena vara starka inför invintrandet 2020...

2 blir 4...

Inte som planerat!

Våren 2021 så var bina starka och friska. Vi var glada att bina var glada. Men så kändes det som att ett samhälle kanske var drottninglöst... Vi såg en hel del viseceller som det så vackert heter vilket betyder att bina drar upp nya drottningar. Vi delade på detta samhälle och fick nu 3. Dagarna efter vi gjort detta så bestämde sig det andra samhället att svärma. Vårt fokus hade legat på det andra samhället och vi missade detta. Nu hade vi plötsligt 4 samhällen Det vi alltid haft tur med är att alla svärmar sätter sig i trädet nedanför bigården. Det är bara att gå ner och stoppa i dem i en ny låda.

4 blir 6...

Och så kom 2023. Detta året så har Mattias tagit över skötseln av bin och gick därför själv även en biodlarkurs på ett år. Att förstå bin är omöjligt - De läser nämligen inte de böcker som vi. Men Det är fantastiska individer med en instinkt som heter duga.